Sečnja

Podjetje MARA d.o.o. se ponaša z dolgoletno tradicijo skrbi za gozdove.

Ohranimo čist in ne poškodovan gozd


Strokovno opravljen posek, tudi na zahtevnih in težko dostopnih terenih, je bistvenega pomena za nadaljnji razvoj gozda. Podrto drevje odstranimo tako, da pri tem gozda ne poškodujemo.

Pri izvajanju del se skrbno držimo predpisanih smernic in zakonodaje na področju gozdarstva. Razvoj gozda skrbno in dolgoročno načrtujemo in pri tem skrbimo tudi za potrebno pogozdovanje in zdravje dreves. Sajenje drevja zahteva skrbno načrtovanje in veliko strokovnega znanja, saj moramo upoštevati okoljske dejavnike, specifične lastnosti določene rastline, ustrezen čas in globino sajenja.

Izvajamo strojno in ročno sečnjo lesa. Pri delu uporabljamo harverster in forverder strojno tehniko. Pri ročnem poseku se vrši traktorsko spravilo lesa.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.