O nas

Podjetje MARA d.o.o. se ponaša z dolgoletno tradicijo skrbi za gozdove.

Predstavitev


Nahajamo se v bližini Slovenj Gradca, natančneje v Radljah ob Dravi, vendar s svojimi storitvami pokrivamo območje celotne Slovenije, občasno pa nas na pomoč pokličejo tudi stranke iz sosednje Avstrije.

Zavedamo se, da so gozdovi naravno bogastvo Slovenije, ki po obsegu gozdnih površin zaseda tretje mesto v Evropski uniji. Rast gozda je dolgoletni proces, zato vse posege planiramo trajnostno in skladno s priporočenimi smernicami v gozdarstvu. Lesno bogastvo črpamo zmerno in tako, da ohranjamo uravnoteženost, zdravje in kakovost gozda.

Nudimo vam celosten nabor storitev vzdrževanja gozdnih površin. Dolgoletne izkušnje, strokovna ekipa in kvalitetna oprema nam omogočajo, da delo opravimo hitro, varno, zanesljivo in cenovno dostopno.

Naše storitve zajemajo gradnjo gozdnih cest, ročni in mehanski posek dreves, transport lesa s pomočjo traktorskih vlakov, izvlek lesa do prometnic, redčenje in pogozdovanje, ruvanje panjev, mehanizirano spravilo lesa, odkup in prodajo lesa ter varstvena dela v gozdu.

Posebno skrb posvečamo sanaciji gozdov, ki so jih prizadele naravne ujme ali bolezni.

Usposobljeni smo tudi za delo na težje dostopnih terenih, kjer je potrebna posebna strokovna usposobljenost in previdnost (npr. med objekti, ob napeljavah, na strmih pobočjih, ob cestah).

Po opravljenem poseku teren tudi očistimo, ne da bi pri tem gozd poškodovali.

Za gozdove skrbimo celostno in dolgoročno, zato pri svojem delu skrbno upoštevamo zakonsko določene standarde in predpise.

Če še oklevate, ali bi potrebovali našo pomoč, izpolnite obrazec na naši spletni strani in izdelali vam bomo ponudbo, ali pa se bomo dogovorili za brezplačni prvi obisk terena in svetovanje glede nadaljnjih ukrepov.


Zavedamo se, da so gozdovi naravno bogastvo Slovenije, ki po obsegu gozdnih površin zaseda tretje mesto v Evropski uniji.

Lesno bogastvo črpamo zmerno in tako, da ohranjamo uravnoteženost, zdravje in kakovost gozda.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.